..

    Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy 

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

   almaleves

.

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

4 db piros héjú alma (a zöld alma héja glutént tartalmazhat)

3 dl tisztán növényi eredetű főzőkrém

2 csapott evőkanál rizsliszt

½ citrom reszelt héja

1 karika citrom

1 mokkáskanál szegfűszeg

1 db egész fahéj

½ rúd vanília

2-4 evőkanál cukor

Elkészítése:

Kevés vízben felforraljuk a citromot, szegfűszeget, reszelt citromhéjat, fahéjat, vaníliát.

Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le.

A hámozott, magházától megtisztított almát  cikkekre vágjuk.

Feltesszük a fűszeres vízben főni és közben hozzáadjuk a cukrot.

A megfőtt almát turmixoljuk.

A simára kevert főzőkrémet és a rizslisztet elkeverjük néhány evőkanál forró levessel, majd folyamatosan keverve visszaöntjük a levesbe

Melegen és hűtve is fogyasztható.

Citromkarikával, főzőkrémből készített habbal díszítjük.

Címkék: ételallergia, táplálékallergia, élelmiszerallergia, almaleves, levesek, gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, tejfehérje mentes, lisztérzékenység, laktóz intolerancia, tejallergia, tojásallergia, vegetáriánus ételek

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás