..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

Diétás hozzávalók

Alapanyagok

Üzletek

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

      húsételek

 

Lenmagpehely, lenmagliszt

Növényi dara, kevés vízben áztatva kissé zselés állagú levet ereszt, amely erősen emlékeztet a tojásfehérjére. Ezt a „kocsonyát” szűrőn átpasszírozva tojásfehérje helyett használhatjuk
vagdaltakba, fasírtokba, töltelékekbe. Habbá verni nem lehet.

Növényi margarinok

A vaj helyett használható margarinok néhány típusa növényi olajokból készül, így nem
tartalmaznak laktózt és tejfehérjét. Az összetételüket minden esetben olvassuk el figyelmesen, hogy az alapanyagok és az adalékanyagok között biztosan nincs-e olyan, amelyet kerülnünk kell.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás

Ételallergia és táplálékintolerancia portál - Food Allergy