.
|
|||||||||||||
|
előételek |
Étolajak A kukoricából, napraforgóból és olívabogyóból készült olajokat használom legtöbbet, mert ezekkel lehet a legjobban főzni-sütni és ezek Magyarországon is viszonylag könnyen beszerezhetők. (Vigyázat, az olívaolaj a mediterrán országokban a leggyakoribb allergének közé tartozik!) A szójaolajat és mogyoróolajat azok használhatják, akik nem érzékenyek a szójára és a mogyoróra. Ez utóbbi jellegzetes ízű, illatú. A lenmagolajnak erős, az édesvízi halakéra emlékeztető illata és íze van, főleg hevítés után, ezért azt inkább halételek készítéséhez ajánlom, nyersen pedig salátákhoz. A hevítést a lenmagolaj nem bírja olyan jól, mint a többi felsorolt étolaj.
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás Ételallergia és táplálékintolerancia portál - Food Allergy |