..

    Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

Diétás hozzávalók

Alapanyagok

Üzletek

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

      előételek

Étolajak

A kukoricából, napraforgóból és olívabogyóból készült olajokat használom legtöbbet, mert ezekkel lehet a legjobban főzni-sütni és ezek Magyarországon is viszonylag könnyen beszerezhetők. (Vigyázat, az olívaolaj a mediterrán országokban a leggyakoribb allergének közé tartozik!) A szójaolajat és mogyoróolajat azok használhatják, akik nem érzékenyek a szójára és a mogyoróra. Ez utóbbi jellegzetes ízű, illatú. A lenmagolajnak erős, az édesvízi halakéra emlékeztető illata és íze van, főleg hevítés után, ezért azt inkább halételek készítéséhez ajánlom, nyersen pedig salátákhoz. A hevítést a lenmagolaj nem bírja olyan jól, mint a többi felsorolt étolaj.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás

Ételallergia és táplálékintolerancia portál - Food Allergy