..

   ÉÉtelallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

Diétás hozzávalók

Alapanyagok

Üzletek

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

      mártások és öntetek

 

Kukoricaliszt

Sütéshez és főzéshez is alkalmas, kenyerekhez, péksüteményekhez, tésztafélékhez is.
A réteslisztnél is sűrűbb, szemcsésebb állagú.
Piskótatésztát, linzertésztát és palacsintát is készítettem vele, nagy előnye, hogy sárga színű,
így nem tűnik fel, ha a tészta nem tartalmaz tojást. Sűrítésre is alkalmas. Enyhén édeskés,
 jellegzetes íze miatt ajánlatos a sós ételek fűszerezését átgondolni.

Vissza

Laktózmentes tej

Tejfehérjét tartalmaz, laktózt nem, vagy csak csekély mennyiségben (ezek a csökkentett
laktóztartalmú tejek). Édeskés ízű, főzéshez és sütéshez jól használható, ugyanúgy,
mint a laktózt tartalmazó eredtije. Akik csupán a laktózra érzékenyek, azok a rizstej helyett
a receptek elkészítésekor használhatnak laktózmentes tejet.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás

Ételallergia és táplálékintolerancia portál - Food Allergy