..

    Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

Diétás hozzávalók

Alapanyagok

Üzletek

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

      desszertek

Tojáshelyettesítő porok

Sütéshez alkalmasak. Tartalmazhatnak glutént vagy tejszármazékot, illetve mesterséges anyagokat, ezért érdemes figyelmesen elolvasni az összetételüket.

Tofu

Natúr és füstölt változatban is gyártják, szójából készítik, ezért szójára allergiásak kerüljék. Tej-, laktóz- és tej-tojás érzékenység estén a túró helyett használható, ám erőteljes, jellegzetes íze miatt ajánlatosabb több fűszert, desszertek esetén több cukrot használni. Szárazabb lehet, mint a túró, ilyenkor érdemes növényi főzőkrémmel lazítani. A vegán étrendűek és a vegán éttermek túró helyett használják süteményekhez is.

Sárgaborsóliszt

Saját íze intenzív, főzéshez, sütéshez, sűrítéshez jó, desszertek készítésére alkalmatlan.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás

Ételallergia és táplálékintolerancia portál - Food Allergy