.
|
|||||||||||||
|
desszertek |
Tojáshelyettesítő porok Sütéshez alkalmasak. Tartalmazhatnak glutént vagy tejszármazékot, illetve mesterséges anyagokat, ezért érdemes figyelmesen elolvasni az összetételüket. Tofu Natúr és füstölt változatban is gyártják, szójából készítik, ezért szójára allergiásak kerüljék. Tej-, laktóz- és tej-tojás érzékenység estén a túró helyett használható, ám erőteljes, jellegzetes íze miatt ajánlatosabb több fűszert, desszertek esetén több cukrot használni. Szárazabb lehet, mint a túró, ilyenkor érdemes növényi főzőkrémmel lazítani. A vegán étrendűek és a vegán éttermek túró helyett használják süteményekhez is. Sárgaborsóliszt Saját íze intenzív, főzéshez, sütéshez, sűrítéshez jó, desszertek készítésére alkalmatlan.
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás Ételallergia és táplálékintolerancia portál - Food Allergy |