..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

Diétás hozzávalók

Alapanyagok

Üzletek

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

      egytálételek

 

Növényi sajt

Kifejezetten szójából készülő termék, a sajtok pótlására, főzéshez, sütéshez. Többféle típusa van, például mozzarella típusú, füstölt és gouda. Vegetáriánus étrendűek és éttermek például pizzákra is ezeket használják.

Burgonya

Tojás helyett vagdaltakba,  tésztafélékbe, töltelékekbe és felfújtakba, hogy ne essenek szét az alkotóelemek. Reszelve sűrítőanyagként is remek, mártásokba, szószokba, főzelékekbe.

Zabtej

Glutént tartalmaz, tehát tej-glutén kombinációnál nem használhatjuk. A tejet helyettesíti. Enyhén kesernyés ízű, ezért picit erősebb fűszerezést kívánnak a zabtejjel készült ételek. Bírja a főzést, forralást. Beáztatás után használhatjuk tojás helyett sűrítéshez  vagy vagdalatakhoz .

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás

Ételallergia és táplálékintolerancia portál - Food Allergy