..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

    burgonyás pogácsa

.

.Gluténmentes, vegetáriánus  étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1/2 kg burgonya, (újburgonyából nem jó), 2 dkg élesztő, 2 evőkanál tej, 1 mokkáskanál cukor, 2 kávéskanál só, 40 dkg gluténmentes kenyérpor, 2 egész tojás, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelhető sajt, kb. 2-3 evőkanál rizsliszt

 Elkészítése:

A burgonyát héjában puhára főzzük. Megtisztítjuk, majd átnyomjuk burgonyanyomón. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A burgonyát összedolgozzuk az élesztővel, vajjal, kenyérporral, sóval tejföllel és a tojások sárgájával.

Langyos helyen kb. fél órán át kelesztjük. Rizsliszttel megszórt deszkán kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, késsel kockásra csíkozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A karikákat megsodorjuk, hogy magasabbak legyenek, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 150 fokon addig sütjük, míg a teteje szép piros lesz.

Címkék: burgonyás pogácsa, tészták, sós sütemények, gluténmentes,  lisztérzékenység, táplálékallergia, vegetáriánus ételek

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás