..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

    crostata fahéjas szilvával

.

Tojásmentes, vegetáriánus  étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

A tészta:

 Két csomag készen kapható tojásmentes linzertészta, 2 dkg vaj vagy margarin

1 mokkáskanál liszt

 

A töltelékhez

35-40 dkg érett szilva, 3 evőkanál cukor, 1 kisebb darab fahéj

Elkészítése:

A megtisztított, kimagozott szilvát a cukorral,  a fahéjjal és 1 dl vízzel tíz perc alatt puhára főzzük, ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük, a fahéjat kivesszük.

A linzertésztát kellő vastagságban (vékonyra gyúrt linzerlapból két rétegre lesz szükség) kör alakú sütőformába egyengetjük, a kimaradt tésztát félretesszük.

Ha már kihűlt a töltelék, a formába kanalazzuk, a maradék linzertésztából rácsokat készítünk a lepény tetejére.

Alacsony hőmérsékletű sütőben húsz percig sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Címkék: linzertészta, desszert, crostata,  tojásmentes, lisztérzékenység, laktóz intolerancia, tejallergia, tojásallergia, táplálékallergia, vegetáriánus ételek

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás