..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

  csirke erdei gombával

.

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1 nagyobb, kifilézett csirkemell,

50 dkg vegyes erdei gomba (vargánya, csiperke, laskagomba)

2 evőkanál étolaj, 1 teáskanál só

kevés őrölt csemegepaprika

40 dkg kelbimbó

Elkészítése:

A csirkemellet tisztítás után felszeleteljük, sóval bedörzsöljük, és kevés étolajon hirtelen megpirítjuk.

Közben az olaj másik felén párolni kezdjük a kissé megsózott erdei gombát, kevés vízzel pedig a kelbimbót.

Ha pirosra sült a hússzeletek mindkét fele, rászórjuk a csemegepaprikát, és 2 dl vízzel fedő alatt puhára pároljuk.

A húst a gombával és a kelbimbóval tálaljuk.

Címkék: gombáshús, húsétel, gluténmentes, laktózmentes, tejfehérje mentes, ételallergia kezelése, lisztérzékenység, laktóz intolerancia, tejallergia, tojásallergia, táplálékallergia, étel, ital, allergiás betegségek, vegetáriánus ételek

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás