Hozzávalók négy
személyre:
1 fej karfiol, 4
tojás, 3 dl tejföl
15 dkg reszelt
sajt, diónyi vaj, 1 evőkanál barna rizsliszt, kevés törött
bors, késhegynyi őrölt gyömbér
késhegynyi őrölt
köménymag, 2 mokkáskanál só
Elkészítése:
A karfiolt kis
rózsákra szedjük, alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük, majd
feltesszük egy mokkáskanál sóval annyi vízben főni, amennyi
ellepi.Közben a 4 tojást a fűszerekkel, a reszelt sajttal, a
tejföllel, a rizsliszttel és a maradék sóval homogén masszává
keverjük.
A megfőtt karfiolt
leszűrjük, a vajjal kikenünk egy jénai üvegtálat vagy tűzálló
kerámiatálat, a karfiolrózsákat pedig a tálba borítjuk.
Ráöntjük a tojásos
masszát és 20 percen át 180 C fokon sütjük.
Előételként
melegen vagy hidegen is tálalható, önálló ételként vagy salátákkal
is fogyasztható.
|