..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

  csőben sült karfiolrózsák

.

Gluténmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1 fej karfiol, 4 tojás, 3 dl tejföl

15 dkg reszelt sajt, diónyi vaj, 1 evőkanál barna rizsliszt, kevés törött bors, késhegynyi őrölt gyömbér

késhegynyi őrölt köménymag, 2 mokkáskanál só

Elkészítése:

A karfiolt kis rózsákra szedjük, alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük, majd feltesszük egy mokkáskanál sóval annyi vízben főni, amennyi ellepi.Közben a 4 tojást a fűszerekkel, a reszelt sajttal, a tejföllel, a rizsliszttel és a maradék sóval homogén masszává keverjük.

A megfőtt karfiolt leszűrjük, a vajjal kikenünk egy jénai üvegtálat vagy tűzálló kerámiatálat, a karfiolrózsákat pedig a tálba borítjuk.

Ráöntjük a tojásos masszát és 20 percen át 180 C fokon sütjük.

Előételként melegen vagy hidegen is tálalható, önálló ételként vagy salátákkal is fogyasztható.

 

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás