Hozzávalók:
A
tésztához: 1 kg rizsliszt, 2 tojás sárgája, 2 dl növényi főzőkrém,
10 dkg cukor, 25 dkg növényi margarin, 1 dl rizstej, 5 dkg
élesztő, 1 citrom reszelt héja
A
töltelékekhez: 20 dkg őrölt dió+10 dkg cukor+1 csomag vaníliás
cukor, 20 dkg őrölt mák+10 dkg cukor+1 csomag vaníliás cukor, fél
citrom reszelt héja, 20 dkg natúr kakaó+10 dkg cukor+1 csomag
vaníliás cukor és összesen 2-3 dl rizstej
Elkészítése:
A lisztet
a margarinnal óvatosan elmorzsoljuk, közben a felmelegített
rizstejen egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tésztához
keverjük a tojások sárgáját, a növényi főzőkrémet, az élesztőt és
egy citrom reszelt héját, majd alaposan összedolgozzuk, amíg
teljesen egynemű nem lesz. Egy órát kelesztjük a tésztát langyos
helyen, tiszta konyharuhával letakarva.
A
töltelékeket összekeverjük, és ha nagyon száraz, ez kis rizstejet
adunk hozzájuk.
Kinyújtjuk
hüvelykujjnyi vastagságúra a megkelt tésztát, háromfelé vágjuk.
Mindhárom darabot kissé tovább nyújtjuk, de nem túl vékonyra, mert
kiszakad. Az egyik felébe halmozzuk hosszában a tölteléket, ezután
feltekerjük.
Tojással
megkenjük a tetejét, és előmelegített, langyos sütőben közepes
hőfokon körülbelül fél órán át sütjük.
|