..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

    Diós- mákos-kakaós bejgli

.

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:

A tésztához: 1 kg rizsliszt, 2 tojás sárgája, 2 dl növényi főzőkrém, 10 dkg cukor,  25 dkg növényi margarin, 1 dl rizstej, 5 dkg élesztő, 1 citrom reszelt héja

A töltelékekhez: 20 dkg őrölt dió+10 dkg cukor+1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg őrölt mák+10 dkg cukor+1 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 20 dkg natúr kakaó+10 dkg cukor+1 csomag vaníliás cukor és összesen 2-3 dl rizstej

 

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal óvatosan elmorzsoljuk, közben a felmelegített rizstejen egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tésztához keverjük a tojások sárgáját, a növényi főzőkrémet, az élesztőt és egy citrom reszelt héját, majd alaposan összedolgozzuk, amíg teljesen egynemű nem lesz. Egy órát kelesztjük a tésztát langyos helyen, tiszta konyharuhával letakarva.

A töltelékeket összekeverjük, és ha nagyon száraz, ez kis rizstejet adunk hozzájuk.

Kinyújtjuk hüvelykujjnyi vastagságúra a megkelt tésztát, háromfelé vágjuk. Mindhárom darabot kissé tovább nyújtjuk, de nem túl vékonyra, mert kiszakad. Az egyik felébe halmozzuk hosszában a tölteléket, ezután feltekerjük.

Tojással megkenjük a tetejét, és előmelegített, langyos sütőben közepes hőfokon körülbelül fél órán át sütjük.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás