..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

    diós ribizlis sütemény

.

Gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg kukoricaliszt, 15 dkg rizsliszt, 2 tojás sárgája, 3 dkg gluténmentes  élesztő, 3 evőkanál laktózmentes tej, egy csipetnyi reszelt citromhéj, 15 dkg zsiradék (laktózmentes margarin vagy libazsír), 3 evőkanál cukor, kevés növényi margarin

A töltelékhez:

25 dkg ribizli

4 evőkanál cukor

5 evőkanál darált dió

kevés vaníliás cukor vagy őrölt bourbon vanília

Elkészítése:

A liszteket összedolgoztuk a tojással, cukorral és reszelt citromhéjjal. A langyos laktózmentes tejben felfuttatjuk az élesztőt, azután az is mehet a tésztába.

Negyed órán át pihentetjük a tésztát, ezalatt a ribizlit leszedjük száráról, alaposan lemossuk és lecsöpögtetjük.

A cukorral és vaníliával dzsem állagúvá főzzük, majd félretesszük hűlni.

Egy tepsit kikenünk növényi margarinnal és szétszórunk benne egy kevés rizslisztet.

A tésztát egy kisebb és egy nagyobb részre osztjuk, a nagyobb felével kibéleljük a tepsit.

Megkenjük a ribizlivel, rászórunk 4 evőkanál diót.

Ezután kinyújtjuk a kisebb tésztarészt, a töltelékre fektetjük.

A tészta tetejét megszórjuk a maradék dióval és egy kevés kristálycukorral.

Sütés előtt megszurkáljuk a tetejét villával, hogy  a gőz távozhasson.

Közepes hőmérsékleten huszonöt percig sütjük.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás