Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg kukoricaliszt, 15 dkg rizsliszt,
2 tojás sárgája, 3 dkg gluténmentes élesztő, 3 evőkanál
laktózmentes tej, egy csipetnyi reszelt citromhéj, 15 dkg
zsiradék (laktózmentes margarin vagy libazsír), 3 evőkanál
cukor, kevés növényi margarin
A töltelékhez:
25 dkg ribizli
4 evőkanál cukor
5 evőkanál darált dió
kevés vaníliás cukor vagy őrölt bourbon
vanília
Elkészítése:
A
liszteket összedolgoztuk a tojással, cukorral és reszelt
citromhéjjal. A langyos laktózmentes tejben felfuttatjuk az
élesztőt, azután az is mehet a tésztába.
Negyed órán át pihentetjük a tésztát, ezalatt a ribizlit
leszedjük száráról, alaposan lemossuk és lecsöpögtetjük.
A cukorral és vaníliával dzsem
állagúvá főzzük, majd félretesszük hűlni.
Egy tepsit kikenünk növényi margarinnal
és szétszórunk benne egy kevés rizslisztet.
A tésztát egy kisebb és egy nagyobb
részre osztjuk, a nagyobb felével kibéleljük a tepsit.
Megkenjük a ribizlivel, rászórunk 4
evőkanál diót.
Ezután kinyújtjuk a kisebb tésztarészt,
a töltelékre fektetjük.
A tészta tetejét megszórjuk a maradék
dióval és egy kevés kristálycukorral.
Sütés előtt megszurkáljuk a tetejét
villával, hogy a gőz távozhasson.
Közepes hőmérsékleten huszonöt percig
sütjük. |