..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

    epres szorbet

.

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:

30 dkg eper

4-5 kiskanál porcukor vagy por alakú édesítőszer

poharanként 4-5 jégkocka

 

 Elkészítése:

Az epret a cukorral összeturmixoljuk, vagy szitán átnyomjuk.

A turmixgépben összezúzzuk a jeget. (Régi turmixgépek is alkalmasak a feladatra.) Ha nincsen turmixgépünk, tiszta konyharuhába csavarjuk a jeget és húsklopfolóval alaposan összetörjük.

A darát poharakba vagy kelyhekbe töltjük, majd ráöntjük a jégdarára az eperszirupot. Azonnal fogyasztjuk.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás