Hozzávalók: 30 dkg gluténmentes gesztenyemassza, 20
dkg glutén- és laktózmentes margarin,10 dkg glutén-,
tojás- és laktózmentes aprósütemény összetörve. 20 dkg cukor, 20 dkg
kókuszreszelék. 2 evőkanál kakaópor.
Elkészítése:
A margarin 2/3 részét habosra keverjük a cukorral, majd
hozzákeverjük a kókuszreszelék 2/3 részét.
A gesztenyemasszát eldolgozzuk a többi margarinnal és a
kakaóval és az összetört aprósüteménnyel. Kókuszreszelékkel megszórt deszkára simítjuk a
gesztenyét, rákenjük a kókuszos margarint, majd óvatosan
feltekerjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és amikor jól áthűlt
felszeletelve tálaljuk.
Megjegyzés: A hozzávalók kiválasztáshoz segítséget nyújt
az Allergia Adatbank évente kiadott tájékoztatója a mentes
élelmiszerekről.
|