..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

Gomba sörtésztában

.

laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

50 dkg csiperkegomba

3 dl kukoricasör

1 mokkáskanál apróra vágott petrezselyem

2 púpozott evőkanál kukoricaliszt

3 púpozott evőkanál rizsliszt

1/2 mokkáskanál őrölt kardamom

1/2 mokkáskanál só

1/2 liter étolaj

Elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, csak a kalapokat hagyjuk meg.

A kukoricalisztet, rizslisztet, sört csomómentesre keverjük a fűszerekkel és a sóval.

Felforrósítjuk az olajat.

A sörtésztában megforgatjuk a gombafejeket, és az olajban aranybarnára sütjük

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás