Hozzávalók
négy személyre:
1/2 kg
csiperkegomba,
2-3 db szárított vargánya
3
dl tisztán növényi eredetű főzőkrém
2 db
burgonya
1 evőkanál rizsliszt
1/2-1/2
mokkáskanálnyi
őrölt gyömbér, szerecsendió,
őrölt köménymag, őrölt fehérbors
2 kávéskanál só
1 mokkáskanál
citromlé
Elkészítése:
A szárított gombát 1-2 órára
beáztatjuk.
Az apróra vágott csiperkét,
burgonyát és a szárított vargányát feltesszük annyi vízben, hogy
ellepje.
Hozzáadjuk a
fűszereket és a sót, puhára főzzük.
Miután
megfőtt, kicsit lehűtjük.
A gombát, a burgonyát kevés
főzőlével mixerrel pépesítjük.
(Nem baj, ha a
vargánya kissé darabos marad.)
A
rizslisztet a főzőkrémmel simára keverjük, majd fokozatosan
hozzáadagoljuk a leves levét.
Összeforraljuk. Tálalás
előtt hozzáadjuk a citromlevet.
|