Hozzávalók négy személyre:
8
db csirke felsőcomb, 1 kis üveges gomba, vagy 1/4 kg friss gomba,
15 dkg glutén- és laktózmentes félkemény sajt, 2 szál babérlevél, 4 szem
borókabogyó, kb. 2 kávéskanál só, 3 db alma, 1-2 szál rozmaring, 4
evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A gombát
megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük, 1 evőkanál olajon
mokkáskanálnyi sóval megpároljuk. A húst megmossuk,
bőrét lehúzzuk. Egy tepsit kikenünk 1-2 evőkanálnyi olajjal,
egymás mellé fektetjük a besózott combokat, rádobjuk a fűszereket,
kevés vizet öntünk alá. Alufóliával lefedve puhára pároljuk. Az
almát akkor tesszük mellé, amikor már félig megpuhult. Ezután
rászórjuk a gombát, a sajtot reszelve a tetejére szórjuk és
lefedés nélkül a sütőben pirosra sütjük.
|