..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 gombáshús

.

Gluténmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1/2 kg sertéshús (comb, lapocka) vagy csirkemell, 4 evőkanál olívaolaj, 1/4 kg friss gomba, 2 dl tejszín, 1 kávéskanál só, 1 mokkáskanál majoránna, 1 evőkanál gluténmentes mustár, 1/4 kg glutén- és tojásmentes tészta

 

Elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A megforrósított olívaolajon pár percig pirítjuk, kevés vízzel pároljuk, majd amikor már kissé megpuhult , hozzáadjuk a gombát és együtt pároljuk puhára.

Ezután hozzákeverünk egy csapott evőkanál mustárt, felöntjük tejszínnel, a majoránnát rászórjuk, majd összeforraljuk. A gluténmentes tésztát sós vízben kifőzzük. A húst és a tésztát együtt tálaljuk, zöldfűszerrel díszítjük.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás