Hozzávalók négy személyre:
1/2
kg sertéshús (comb, lapocka) vagy csirkemell, 4 evőkanál
olívaolaj, 1/4 kg friss gomba, 2 dl tejszín, 1 kávéskanál só, 1
mokkáskanál majoránna, 1 evőkanál gluténmentes mustár, 1/4 kg
glutén- és tojásmentes tészta
Elkészítése:
A gombát
megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A húst megmossuk,
csíkokra vágjuk. A megforrósított olívaolajon pár percig pirítjuk,
kevés vízzel pároljuk, majd amikor már kissé megpuhult , hozzáadjuk
a gombát és együtt pároljuk puhára.
Ezután
hozzákeverünk egy csapott evőkanál mustárt, felöntjük tejszínnel, a
majoránnát rászórjuk, majd összeforraljuk. A gluténmentes tésztát sós
vízben kifőzzük. A húst és a tésztát együtt tálaljuk, zöldfűszerrel
díszítjük.
|