..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

gombával töltött paradicsom

.

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

8 db nagy, érett paradicsom

10 dkg rizs

50 dkg gomba

3 evőkanál étolaj

2 kávéskanál só

1 mokkáskanál törött fehérbors

1 mokkáskanál őrölt köménymag

2 késhegynyi sáfrány vagy kurkuma

Elkészítése:

A rizst megfőzzük a sóval és a sáfránnyal.

A paradicsomokat megtisztítjuk és úgy szeljük keresztbe , hogy a felső negyedük legyen a "kalapjuk".

Éles, hegyes kés és egy kanál segítségével eltávolítjuk a paradicsomok belsejét, a csumájukat kivágjuk. A többi belsőrész és a leve még kelleni fog a töltelékhez.

A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk.

Két evőkanál olajon kissé megpirítjuk a gombát, majd puhára pároljuk a paradicsommal, sóval, köménymaggal és törött borssal.

A megfőtt rizst leszűrjük és alaposan lecsöpögtetjük, ezután összekeverjük a paradicsommal párolt gombával.

A kivájt paradicsomokat megtöltjük a töltelékkel, s rájuk tesszük a “kalapokat”.

Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.

Ha sütve tálaljuk, olajjal kikent tepsiben vagy hőálló üvegtálban, olajjal megkenve sütjük közepes hőmérsékleten.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás