Hozzávalók
10 db palacsintához:
3 egész tojás
4 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
12 evőkanál rizsliszt
1,5 dl rizstej
2 evőkanál olaj
3-4 alma vagy sárgabarack
Elkészítése:
Az almát
vagy
sárgabarackot alapos mosás és tisztítás után felszeleteljük, 1
evőkanál cukorral víz nélkül megpároljuk. Közben néhányszor
megkeverjük.
Lekvár
állagúra főzzük.
A
tojásokat, 2 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot, a rizstejet és a
rizslisztet összedolgozzuk. Közepesen sűrű palacsintatésztát
kapunk. Belekeverünk fél evőkanálnyi olajat.
Vékonyan
kiolajozott palacsintasütőben kb. 10 palacsintát sütünk. Kicsit
vastagabb lesz, mint amit megszoktunk
A
palacsintákat megkenjük a gyümölccsel, félbe, majd ismét félbe
hajtjuk.
Tálra
tesszük, megszórjuk 1 evőkanál házilag darált cukorral. |