..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

    gyümölcspalacsinta

.

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók 10 db palacsintához:

3 egész tojás

4 evőkanál cukor

1 vaníliás cukor

12 evőkanál rizsliszt

1,5 dl rizstej

2 evőkanál olaj

3-4 alma vagy sárgabarack

Elkészítése:

Az almát vagy sárgabarackot alapos mosás és tisztítás után felszeleteljük, 1 evőkanál cukorral víz nélkül megpároljuk. Közben néhányszor megkeverjük.

Lekvár állagúra főzzük.

A tojásokat, 2 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot, a rizstejet és a rizslisztet összedolgozzuk. Közepesen sűrű palacsintatésztát kapunk. Belekeverünk fél evőkanálnyi olajat.

Vékonyan kiolajozott palacsintasütőben kb. 10 palacsintát sütünk. Kicsit vastagabb lesz, mint amit megszoktunk

A palacsintákat megkenjük a gyümölccsel, félbe, majd ismét félbe hajtjuk.

Tálra tesszük, megszórjuk 1 evőkanál házilag darált cukorral.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás