Hozzávalók
négy személyre:
2 zacskó vagy 25 dkg gyorsrizs
4 evőkanál növényi eredetű főzőkrém
35 dkg vegyes erdei gyümölcs (friss vagy fagyasztott: szeder, áfonya, málna)
6 evőkanál cukor
2 zacskó vagy 2 csapott evőkanál
vaníliás cukor
késhegynyi őrölt szegfűszeg
késhegynyi fahéj
Elkészítése:
Feltesszük
főni a rizst egy evőkanál cukorral, annyi vízben, hogy ellepje.
A
gyümölcsöt is ugyanennyi vízzel kezdjük főzni, hozzákeverjük az
egyik vaníliás cukrot, a szegfűszeget, fahéjat és 5 evőkanál
cukrot.
A
gyümölcsöket addig főzzük, végig kevergetve, amíg lekvárszerűvé
válik. Ha főzés közben sok víz párolog el, azt folyamatosan
pótoljuk.
Miután a
rizs megpuhult, leszűrjük és alaposan lecsöpögtetjük.
Óvatosan
elkeverjük egy zacskó (egy csapott evőkanál) vaníliás cukorral és
a főzőkrémmel. Félretesszük hűlni.
Ha
elkészült a gyümölcsmártás, hagyjuk lehűlni.
A rizst
kelyhekbe vagy kis tálakba porciózzuk, majd a tetejére kanalazzuk
a gyümölcsöt.
Hűtve tálaljuk. |