|
Gyümölcstorta
.
.Gluténmentes,
laktózmentes, tejfehérjementes étel
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok
összetételét!
Ezt a
gyönyörű és nagyon finom tortát Huszár Borbála budapesti olvasónk
készítette tejfehérje és lisztérzékenyeknek.
A
tésztához 2 tojás, 4 evőkanál cukor, 7 evőkanál rizsliszt,
késhegynyi szódabikarbóna kell, valamint kevés tejmentes margarin
a forma kikenéshez kell.
A
krémhez 1/2 adag gluténmentes pudingpor, 1/2 liter rizstej,
4evőkanál cukor, a a torta koronájára pedig néhány szem meggy, 3
nektartin, 1 csomag gluténmentes tortabevonó kell.
A
tojásokat egészben felverjük 4 evőkanál cukorral. Összekeverjük a
rizsliszttel, szódabikarbónával. A tortaformát margarinnal kikenjük,
beleöntjük a tésztát és világosra sütjük. Még melegen kiborítjuk a
formából, majd ha kihűlt, elkészítjük a pudingot előírás szerint,
kirakjuk a gyümölcsökkel és leöntjük a zselével. Jól behűtve
fogyasztjuk. |
liCímkék:
gyümölcstorta, desszert, gluténmentes, laktózmentes, tejfehérje mentes, ételallergia
kezelése, lisztérzékenység, laktóz intolerancia, tejallergia,
táplálékallergia, étel, ital, allergiás betegségek, vegetáriánus ételek
|
|
|