..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

hamis majonézes  burgonya

.

.Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérje- és tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók két személyre:

5 db nagyobb szemű burgonya

3 dl tisztán növényi eredetű főzőkrém

2 evőkanál frissen csavart lime vagy citrom

2 mokkáskanál só

1 csapott evőkanál mustár (olvassuk el az összetételét!)

1 mokkáskanál cukor

1 késhegynyi őrölt köménymag

1 kis csokor petrezselyem

 Elkészítése:

Az alaposan megmosott burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, majd ha kissé kihűlt, megtisztítjuk.

Karikára vágjuk.

Hamis tartármártást készítünk:

A főzőkrémet a mustárral, citromlével cukorral, sóval, őrölt köménymaggal simára keverjük.

A burgonyát óvatosan belekeverjük a mártásba.

A petrezselymet nagyjából összevágjuk és a salátára szórjuk.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás