Hozzávalók
négy személyre:
1 kis fej kelkáposzta
4
pár szója- glutén- laktóz és tejfehérjementes virsli
2
csapott evőkanál rizsliszt
2 dl rizstej
2 kávéskanál őrölt
csemegepaprika
2 kávéskanál só
1 mokkáskanál őrölt
fehérbors
1
mokkáskanál
őrölt köménymag
2
evőkanál citromlé
Elkészítése:
A káposzta felső leveleit
leszedjük, félbe, majd vékony csíkokra vágjuk, jól megmossuk és
leszűrjük.
Mindkettőt feltesszük főni a
fűszerekkel, annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje.
Puhára
főzzük mindkettőt, ügyelve, hogy ne főjön szét,
majd beledobjuk a karikára
vágott virslit.
Ha kell, még vizet adunk
hozzá, és a virslivel együtt felforraljuk.
Közben egy csészében
csomómentesre keverjük a rizslisztet a rizstejjel és az őrölt
paprikával.
Folyamatosan
keverve a forró levesből néhány merőkanálnyit hozzáadunk.
Körülbelül négy-öt merőkanál
után az egész masszát a levesbe öntjük,
és folyamatos keverés
mellett felforraljuk, ha kell, még utána sózunk.
Mielőtt
tálaljuk, a levesbe egy evőkanálnyi citromlét öntünk, hogy savanyúbb
legyen, mert a rizstej édeskés ízű.
|