..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

Káposztaleves virslivel

.

.Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1 kis fej kelkáposzta

4 pár szója- glutén- laktóz és tejfehérjementes virsli

2 csapott evőkanál rizsliszt

2 dl rizstej

2 kávéskanál őrölt csemegepaprika

2 kávéskanál só

1 mokkáskanál őrölt fehérbors

1 mokkáskanál őrölt köménymag

2 evőkanál citromlé

Elkészítése:

A káposzta felső leveleit leszedjük, félbe, majd vékony csíkokra vágjuk, jól megmossuk és leszűrjük.

Mindkettőt feltesszük főni a fűszerekkel, annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje.

Puhára főzzük mindkettőt, ügyelve, hogy ne főjön szét, majd beledobjuk a karikára vágott virslit.

Ha kell, még vizet adunk hozzá, és a virslivel együtt felforraljuk.

Közben egy csészében csomómentesre keverjük a rizslisztet a rizstejjel és az őrölt paprikával.

Folyamatosan keverve a forró levesből néhány merőkanálnyit hozzáadunk.

Körülbelül négy-öt merőkanál után az egész masszát a levesbe öntjük,

és folyamatos keverés mellett felforraljuk, ha kell, még utána sózunk.

Mielőtt tálaljuk, a levesbe egy evőkanálnyi citromlét öntünk, hogy savanyúbb legyen, mert a rizstej édeskés ízű.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás