Hozzávalók négy
személyre:
1/2
kg karfiol, 2 egész tojás, 3 db közepes nagyságú burgonya, 3
evőkanál tejföl, 2 evőkanál rizsliszt, 1/2 mokkáskanál
reszelt szerecsendió, 1 mokkáskanál őrölt köménymag,1 és fél
kávéskanál só, 1 dl tej, 1/2 kis fej reszelt vöröshagyma, 1 csokor
petrezselyem
Elkészítése:
A
karfiolt rózsáira szedjük, nagyobb darabokra vágjuk, megmossuk. A
burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk. Annyi vizet öntünk rá,
amennyi éppen ellepi, hozzáadjuk a sót és puhára főzzük.
Hozzáadjuk a szerecsendiót és a köménymagot, egyet forralunk rajta.
A rizslisztet a tejben simára keverjük, behabarjuk vele a
főzeléket. Tálalás előtt apróra vágott petrezselymet szórunk rá.
Főtt tojással, sült hússal vagy pörkölttel tálaljuk. |