..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

.lazac pirítóson

.

.Gluténmentes,  laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

8 szelet füstölt lazac

4 szelet glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojás- és szójamentes kenyér

1 csokor metélőpetrezselyem

15 dkg csak növényi alapanyagból készült margarin

kevés só

Elkészítése:

A margarint serpenyőben vagy nyeles edényben alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk.

Közben alaposan megmossuk és felaprítjuk a petrezselymet.

A petrezselymet a sóval az olvadt margarinra szórjuk, és így melegítjük pár percig.

Ez alatt a kenyérszeleteket félbevágjuk és megpirítjuk.

A pirított kenyérszeleteket meglocsoljuk a petrezselymes margarinnal, ráhelyezzük a lazacszeleteket, sütőben vagy mikrohullámú sütőben két percig melegítjük, majd tálaljuk.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás