Hozzávalók négy személyre:
1 kg bőrös malachús
1-2
kávéskanál só
néhány szem
borókabogyó
1 mokkáskanál őrölt
fehérbors
½ kg burgonya
2 evőkanál olaj
1 evőkanál növényi
eredetű főzőkrém
1 kávéskanál tisztán
növényi olajból készült margarin
1
mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió
Elkészítése:
A húst megmossuk,
megtöröljük és mélyen bevagdossuk annyiszor, amennyi szeletre szeretnénk majd vágni.
Bedörzsöljük sóval és
borssal, fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Egy evőkanál olajon
gyorsan átsütjük minden oldalát.
Kevés vizet öntünk
alá, mellédobjuk a borókabogyót, és lezárt gyorsfőző edényben
majdnem puhára pároljuk.
Tűzálló tálba tesszük,
meglocsoljuk a megmaradt húslével, majd a sütőben szép pirosra sütjük.
A
burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd
lefedve hagyjuk pár percig.
Burgonyanyomón áttörjük, megsózzuk, hozzákeverjük a főzőkrémet, a
margarint és a szerecsendió reszeléket.
Nagyon
sűrű burgonyapürét kapunk.
Vékonyan
kiolajozott lapos tepsire kis formázott halmokat alakítunk ki a
burgonyapüréből.
Sütőben pirosra sütjük.
A
pirosra sült malachúst a burgonyarózsákkal együtt tálaljuk. |