..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

.malacsült burgonyarózsákkal

.

.Gluténmentes,  laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1 kg bőrös malachús

1-2 kávéskanál só

néhány szem borókabogyó

1 mokkáskanál őrölt fehérbors

½ kg burgonya

2 evőkanál olaj

1 evőkanál növényi eredetű főzőkrém

1 kávéskanál tisztán növényi olajból készült margarin

1 mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió

 Elkészítése:

A húst megmossuk, megtöröljük és mélyen bevagdossuk annyiszor, amennyi szeletre szeretnénk majd vágni.

Bedörzsöljük sóval és borssal, fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Egy evőkanál olajon gyorsan átsütjük minden oldalát.

Kevés vizet öntünk alá, mellédobjuk a borókabogyót, és  lezárt gyorsfőző edényben majdnem puhára pároljuk.

Tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a megmaradt húslével, majd a sütőben szép pirosra sütjük.

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd lefedve hagyjuk pár percig.

Burgonyanyomón áttörjük, megsózzuk, hozzákeverjük a főzőkrémet, a margarint és a szerecsendió reszeléket.

Nagyon sűrű burgonyapürét kapunk.

Vékonyan kiolajozott lapos tepsire kis formázott halmokat alakítunk ki a  burgonyapüréből.

Sütőben pirosra sütjük.

A pirosra sült malachúst a burgonyarózsákkal együtt tálaljuk.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás