Könnyű, laktózmentes, finom,
málnás desszertet kreáltunk olvasóinknak. A nyár egyik kedvelt gyümölcsét
használtuk, amelynek sárga és vörös változata is ismert. (Fajtától függően
júniustól szeptemberig teremnek.)
A krém kikeveréséhez szükségünk
lesz egy doboz laktózmentes joghurtra és 2 dl laktózmentes habtejszínre vagy
növényi tejszínhabra, két evőkanál cukorra és 5 evőkanál málnára, no meg egy
habverőre. A málnát vagy összetörjük és szitán átpasszírozzuk a cukorral, vagy
turmixgépben pépesítjük. A laktózmentes tejszínt habbá verjük. (Ha kész habbal
dolgozunk, erre nincsen szükség.) Óvatosan összekeverjük a joghurtot a habbal,
majd ugyanilyen finoman adjuk hozzá a cukros málnapépet. Gyümölccsel,
„tejszínnel” tálalva azonnal fogyasztható. Sokáig nem érdemes tárolni, mert
összeeshet a krém. Nálunk nincs is szó tárolásról, amint elkészül, azonnal
elfogy.
|