Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás, 4
evőkanál cukor,
7evőkanál liszt,
késhegynyi szódabikarbóna, kevés tejmentes margarin.
A
krémhez:
egy csomag
epres pudingpor, fél
liter zabtej, 4evőkanál cukor, 30 dkg málna, 1
csomag zselés tortabevonó, kevés keményítő, 1 db A 4-es
famentes rajzlap
Elkészítése:
A tojásokat
egészben felverjük 4 evőkanál cukorral. Összekeverjük a
liszttel, szódabikarbónával. A tortaformát margarinnal
kikenjük, arra szórunk egy kevés lisztet.
Beleöntjük
a formába a tésztát, majd világosra sütjük.
Még melegen
kiborítjuk a formából.
Rajzpapírból hosszú és 10-15 cm magas karimát készítünk
(gemkapoccsal tűzzük össze), ez tartja a tésztán a krémet és a
tortabevonót, amíg teljesen ki nem hűlnek.
A karimát a
torta peremén belülre helyezzük.
Közben
elkészítjük a pudingot előírás szerint, zabtejjel, és hogy ne
legyen folyós, kevés keményítővel.
A hűlőben
lévő krémet a tésztára öntjük, kirakjuk a gyümölcsökkel.
Felforraljuk a leíráson szereplő mennyiségű vízzel a
tortabevonót, és amikor kezd szilárdulni, leöntjük a
gyümölcsöket. Kihűtve tálaljuk. |