..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

meggydzsem

.

.Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes,  tojásmentes,  vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1 kg meggy

80 dkg kristálycukor

Elkészítése:

Mélyhűtött meggyből is rövid idő alatt meggydzsemet főzhetünk tartósítószer nélkül. A recept egyszerű. A gyümölcsöt kimagozva, félbe vágva, esetleg megdarálva feltesszük főni. Minden 1 kg meggyhez 80 dkg cukrot adunk, majd addig főzzük, míg kocsonyás lesz. Hűtőszekrényben tartva hetekig fogyasztható, de hosszabb időre is eltehetjük. Ehhez tisztára mosott üvegbe tesszük, a lezárt üveget nagymamáink módszerével úgynevezett szárazdunsztba tesszük. ( 24 órán át alaposan bebugyolálva hagyjuk kihűlni.)

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás