..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

    narancskrém

.

.Gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:

1/2 liter tej, 3 narancs, 5 púpozott evőkanál gluténmentes pudingpor, 3 evőkanál cukor, 5 dkg gluténmentes csokoládé

Elkészítése:

A pudingport néhány evőkanál hideg tejjel és a cukorral simára keverjük. Egy narancs héját lereszeljük. A narancsok levét kicsavarjuk és hozzáadjuk a többi tejhez. belekeverjük a tejes pudingport, majd ezután kezdjük alacsony hőfokon főzni. Amikor besűrűsödött, még időnként megkeverjük kihűlésig. Fagylaltos kelyhekbe darabolt narancsot teszünk, ráöntjük a krémet, Reszelt narancshéjjal, és gluténmentes csokoládéforgáccsal díszítjük. Citromfüvet szúrunk a közepébe, jól lehűtve fogyasztjuk.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás