Hozzávalók négy személyre:
1 kg
érett, vörös paradicsom vagy 1 liter paradicsomlé, késhegynyi
őrölt gyömbér, őrölt fahéj,
őrölt kurkuma, őrölt koriander,
fél
mokkáskanál őrölt lepkeszegmag (görögszéna),
1
teáskanál cukor, fél teáskanál só,
1
teáskanál étolaj, ha friss paradicsommal készítjük
5
dkg szójasajt vagy reszelt parmezán
Elkészítése:
A
paradicsomokat mosás után leforrázzuk, majd héjukat lehúzzuk.
Feldaraboljuk és olajon pároljuk néhány percig, majd
felöntjük fél liter vízzel.
Beleszórjuk a sót, cukrot, fűszereket, és addig forraljuk,
amíg megfő a paradicsom.
Ha
paradicsomlével készítjük, azt felöntjük kb. 3 dl vízzel,
cukrozzuk, sózzuk, fűszerezzük és felforraljuk.
Allergiától függően reszelt szójasajttal
vagy reszelt parmezánnal tálaljuk.
Füstízű sóval is nagyon finom.
|