..

      Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

PARADICSOMLEVES

.

.Gluténmentes,  tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1 kg érett, vörös paradicsom vagy 1 liter paradicsomlé, késhegynyi őrölt gyömbér, őrölt fahéj,

őrölt kurkuma, őrölt koriander,

fél mokkáskanál őrölt lepkeszegmag (görögszéna),

1 teáskanál cukor, fél teáskanál só,

1 teáskanál étolaj, ha friss paradicsommal készítjük

5 dkg szójasajt vagy reszelt parmezán

Elkészítése:

A paradicsomokat mosás után leforrázzuk, majd héjukat lehúzzuk.

Feldaraboljuk és olajon pároljuk néhány percig, majd felöntjük fél liter vízzel.

Beleszórjuk a sót, cukrot, fűszereket, és addig forraljuk, amíg megfő a paradicsom.

Ha paradicsomlével készítjük, azt felöntjük kb. 3 dl vízzel, cukrozzuk, sózzuk, fűszerezzük és felforraljuk.

Allergiától függően reszelt szójasajttal vagy reszelt parmezánnal tálaljuk. Füstízű sóval is nagyon finom.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás