..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

paradicsommártás

.

.Gluténmentes,  laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1/2 liter natúr, ízesítés nélküli paradicsomlé

 (Nézzük meg az összetételét!)

1 evőkanál kukoricaliszt

1 evőkanál kukoricaolaj

1 mokkáskanál só

2 mokkáskanál cukor

1 szelet zöldpaprika

1 mokkáskanál őrölt köménymag

1-1 ág bazsalikom és zöldség  zöldje

 

 Elkészítése:

Világos rántást készítünk az olajból és  kukoricalisztből

1/2 dl  hideg vízzel felengedjük, beletesszük a fűszereket, a paprikaszeletet,

a bazsalikomot és a petrezselymet. Hozzáöntjük a paradicsomlét.

Fölforraljuk, majd  még kb.5-10 percig főzzük.

Mártásos csészében tálaljuk, bazsalikom ággal díszítjük.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás