..

    Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

Pesto verde és pesto genovese

.

.Gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Zöld mártás (pesto verde)

 Ez az ételünk fokhagymával  készült!

5 dkg fenyőmag vagy kesudió, 5 dkg (néhány szem) főtt zöldbab,

1 teáskanál apróra vágott bazsalikom, 5 dkg reszelt parmezán jellegű sajt

egy darabka kecskesajt, 1evőkanál olívaolaj, ízlés szerint só

 

Vörös mártás (pesto rosso)

5 dkg fenyőmag vagy kesudió, 5 dkg (néhány szem) szárított, aszalt paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál paradicsompüré, 5 dkg reszelt parmezán jellegű sajt, csipetnyi bazsalikom, 1 darabka kecskesajt, 1 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint só

 

A hozzávalókat botmixerrel homogén masszává aprítjuk

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás