..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

sáfrányos zöldséges rizs

.

.gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

4 személyre

1 csomag (25 dkg) előfőzött rizs, 1  teáskanál só,

20 dkg vegyes zöldség,

fél teáskanál sáfrány vagy sáfrányos szeklice,

fél teáskanál apróra vágott petrezselyem,

késhegynyi őrölt köménymag,

kevés áttört fokhagyma, két teáskanál étolaj

Elkészítése:

A zöldségeket az olaj felén fél teáskanál sóval beszórva megpároljuk. Közben megfőzzük a rizst a másik fél teáskanál sóval ízesítve. Ha a zöldségek és a rizs is megpuhult, de nem főttek még szét, a rizst leszűrjük, és még egy teáskanál étolaj hozzáadásával a zöldséghez keverjük.

Rászórjuk a köménymagot, sáfrányt (vagy sáfrányos szeklicét) és a petrezselymet. Pár percig együtt pirítjuk a keveréket. Melegen tálaljuk előételként vagy köretként.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás