..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

sárgabaracköntet

.

.gluténmentes,  laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

30 dkg sárgabarack

1 alma

2 evőkanál cukor

4 szegfűszeg

2 szegfűbors

1/2 mokkáskanál őrölt koriander

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

1 késhegynyi só

1 zacskó vaníliás cukor vagy

1 teáskanál porcukor a díszítéshez

 Elkészítése:

A sárgabarackot és az almát alaposan megmossuk, az almát megtisztítjuk, majd mindkettőt szeleteljük.

Feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje.

Cukrozzuk, fűszerezzük.

Alacsony hőmérsékleten lekvárhoz hasonló állagúra főzzük, időnként megkeverve. (Ha főzés közben elpárolog a víz, pótoljuk.)

 Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom, valamint édes süteményekhez, tésztákhoz, palacsintákhoz, öntetnek.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás