..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

Sertéspörkölt hagyma nélkül

.

.gluténmentes,  laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes  étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók két személyre:

½ kg sertéscomb

1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom

2-2 mokkáskanál  paprikakrém és sűrített paradicsom

1 evőkanál olaj

1-1 mokkáskanál őrölt köménymag és őrölt csípős paprika

2  kávéskanál édes őrölt pirospaprika

3 db babérlevél

1 kávéskanál só

1/2 kg burgonya

1 csokor petrezselyem

 Elkészítése:

  Az olajon megpároljuk a karikákra vágott paprikát és paradicsomot.

A sertéscombot egészben megmossuk, kockákra vágjuk.

 A húst a paprikára és a paradicsomra dobjuk.

Néhány percig kevergetve pároljuk, majd megszórjuk az őrölt paprikával.

Egyszer átkeverjük, majd felöntjük egy csésze vízzel.

Beledobjuk a köménymagot, a babérlevelet, hozzáadjuk a paprikakrémet és a paradicsompürét.

Közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük. 

A burgonyát megtisztítjuk, hosszúkás szeletekre várjuk.

Sós vízben megfőzzük, leszűrjük, vágott petrezselyemmel megszórjuk.

 

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás