Hozzávalók
két személyre:
½ kg
sertéscomb
1 db
zöldpaprika, 1 db paradicsom
2-2
mokkáskanál paprikakrém és sűrített paradicsom
1 evőkanál
olaj
1-1
mokkáskanál őrölt köménymag és őrölt csípős paprika
2
kávéskanál édes őrölt pirospaprika
3 db
babérlevél
1 kávéskanál
só
1/2 kg
burgonya
1 csokor
petrezselyem
Elkészítése:
Az olajon
megpároljuk a karikákra vágott paprikát és paradicsomot.
A
sertéscombot egészben megmossuk, kockákra vágjuk.
A húst
a paprikára és a paradicsomra dobjuk.
Néhány
percig kevergetve pároljuk, majd megszórjuk az őrölt paprikával.
Egyszer
átkeverjük, majd felöntjük egy csésze vízzel.
Beledobjuk a
köménymagot, a babérlevelet, hozzáadjuk a paprikakrémet és a
paradicsompürét.
Közepes
hőfokon fedő alatt puhára főzzük.
A burgonyát
megtisztítjuk, hosszúkás szeletekre várjuk.
Sós vízben
megfőzzük, leszűrjük, vágott petrezselyemmel megszórjuk.
|