Hozzávalók négy személyre:
2
nagyobb darab cukkini
25-30 dkg sertéssonka
2
egész paradicsom
késhegynyi őrölt bors
késhegynyi őrölt gyömbér
ízlés szerint só
1
evőkanál étolaj
(tejre nem érzékenyek sütés előtt 10 dkg sajtot reszelhetnek a
tetejére)
Elkészítése:
A
cukkinit megmossuk, hosszában félbevágjuk. Karalábévájóval
egyenletesen fél centiméteres vastagságig kivájjuk a belső
részét, majd félretesszük.
A
cukkini csónakokat lobogó vízben főzzük 5 percig, közben apró
darabokra vágjuk a paradicsomot és a cukkini belét, ezután az
étolaj felével serpenyőben puhára pároljuk, a fűszerek
hozzáadásával.
Lecsöpögtetjük a vízből kivett cukkinit. Elkezdjük tölteni:
először a kis kockákra darabolt sonkát, majd a párolt
zöldséget halmozzuk bele.
Sütés előtt a tepsiben szétkenjük az olaj másik felét. 180
ºC-on (középmeleg sütőben) körülbelül húsz percig sütjük.
Előételként vagy főételként rizzsel, salátával tálalhatjuk. |