..
      Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 spagetti gombamártással

.

.gluténmentes,  laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus  étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

50 dkg glutén-, tej- és tojásmentes spagetti

30 dkg sampion,

10 dkg vargányagomba

4 dl tisztán növényi eredetű főzőkrém

10 dkg őrölt mandula

2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1/2 mokkáskanál sáfrányos szeklice

1 mokkáskanál oregánó

1/2 mokkáskanál frissen őrölt görögszéna (lepkeszegmag)

Elkészítése:

A gombát megmossuk, megtisztítjuk, felszeljük.

Egy evőkanál olajon megpirítjuk és sózzuk.

A főzőkrémet a fűszerekkel együtt a gombához keverjük és összeforraljuk.

Forró vízben kifőzzük a spagettit 1 evőkanál olajjal. Leszűrjük.

A mártást a tésztára halmozzuk, és a tetejére  őrölt mandulát szórunk.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás