Hozzávalók négy személyre:
50 dkg csiperke gomba
2 zacskó gyorsrizs
50 dkg paradicsom, 6 db tv paprika
4-4 dl paradicsompüré és növényi
eredetű főzőkrém
2 evőkanál apróra vágott dió
1-1 evőkanál étolaj és rizsliszt
2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
3 mokkáskanál só
1-1 teáskanál őrölt köménymag és
csemegepaprika
1-1 mokkáskanál őrölt kardamom és chili
1 mokkáskanál cukor
1/2 -1/2 mokkáskanál őrölt feketebors és fahéj
Elkészítése:
Feltesszük főni a rizst egy mokkáskanál sóval, vízben.
A
gombát, a tv paprikát és a paradicsomot alapos tisztítás után
felkarikázzuk.
A
paradicsompürét összekeverjük az egyik evőkanál bazsalikommal, egy
mokkáskanál sóval, a csemegepaprikával, amerikai chilivel, a
fahéjjal és a cukorral.
A
növényi főzőkrémet összedolgozzuk a rizsliszttel, a másik evőkanál
bazsalikommal, a petrezselyemmel, a dióval, a köménymaggal, a
kardamommal, borssal.
Az
olajjal kikenünk egy mélyebb tepsit vagy tűzálló tálat.
Miután
megfőtt a rizs, alaposan lecsöpögtetjük.
Az egyik
zacskó rizst a tepsibe terítjük, egy réteg gombát, egy réteg
paprikát, egy réteg paradicsomot borítunk rá.
A
tetejére paradicsomos szószt öntünk.
A másik
zacskó rizs kerül a tetejére, majd a gomba másik fele, a paprika
másik fele és a paradicsom másik fele.
A
tetejére szétterítjük a növényi főzőkrémes réteget.
Közepes
hőmérsékleten negyed órán át,
majd
alacsony hőmérsékleten készre sütjük. |