..
      Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

   Sült zöldségek diós mártással

.

.gluténmentes,  laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus  étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

Ez az ételünk fokhagymával  készült!

1 kis darab padlizsán, pár répa, pár petrezselyemgyökér

15 dkg gomba, 2 evőkanál dióbél, 2 dl növényi főzőkrém, kevés olaj, só, citromlé, őrölt köménymag, egy gerezd fokhagyma

 

 Elkészítése:

Zöldségeket olajon megsütjük, közben elkészítjük a mártást. Összezúzzuk a fokhagymát, apróra vágjuk a dióbelet. A gombát feldaraboljuk, megpároljuk, és még amikor levet eresztett, hozzáadjuk a fokhagymát, diót, fűszereket. Tíz percig együtt pároljuk, majd felöntjük a növényi főzőkrémmel. Melegen tálaljuk.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás