Hozzávalók
négy személyre:
1 zacskó
gyorsrizs, 2 dl paradicsompüré, 2 evőkanál darált
sertéslapocka, 6-7 kicsi darab trappista sajt, 4 evőkanál reszelt
parmezán jellegű sajt, 1 szelet kenyér ledarálva, 1-2 gerezd
fokhagyma,
1 mokkáskanál
apróra vágott bazsalikom, 1/2 evőkanál+3 dl étolaj,
1 mokkáskanál só
Elkészítése:
A fél evőkanál
olajon sóval megpároljuk a darált húst, közben megfőzzük a rizst.
Hozzákeverjük a
paradicsompürét, tovább pároljuk, majd beleszórjuk a bazsalikomot és 2
evőkanál parmezán jellegű reszelt sajtot. Leszűrjük a rizst, és
összedolgozzuk a húsos raguval. A kenyérdarát és a reszelt sajtot
összekeverjük.
A trappista sajtdarabok köré hosszúkás gombócokat gyúrunk a mártásos rizzsel, alaposan
összenyomjuk, és szalvétán leitatjuk a levét. A gombócokat megforgatjuk a
sajt-kenyér reszelékben, és forró olajban kisütjük. Óvatosan forgassuk,
hogy szét ne essenek a gombócok.
Előételként,
uzsonnaként, vacsoraként is kiváló, zöldségek, saláták is illenek hozzá.
|