..
      Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

Supplí

.

tojásmentes, vegetáriánus  étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1 zacskó gyorsrizs, 2 dl paradicsompüré,  2 evőkanál darált sertéslapocka, 6-7 kicsi darab trappista sajt, 4 evőkanál reszelt parmezán jellegű sajt, 1 szelet kenyér ledarálva, 1-2  gerezd fokhagyma,

1 mokkáskanál apróra vágott bazsalikom, 1/2 evőkanál+3 dl étolaj,

1 mokkáskanál só

 

Elkészítése:

A fél evőkanál olajon sóval megpároljuk a darált húst, közben megfőzzük a  rizst.

Hozzákeverjük a paradicsompürét, tovább pároljuk, majd beleszórjuk a bazsalikomot és 2 evőkanál parmezán jellegű reszelt sajtot. Leszűrjük  a rizst, és összedolgozzuk  a húsos raguval. A kenyérdarát és a reszelt sajtot összekeverjük.

A trappista sajtdarabok köré hosszúkás gombócokat gyúrunk a mártásos rizzsel, alaposan összenyomjuk, és szalvétán leitatjuk a levét. A gombócokat megforgatjuk a sajt-kenyér reszelékben, és forró olajban kisütjük. Óvatosan forgassuk, hogy szét ne essenek a gombócok.

Előételként, uzsonnaként, vacsoraként is kiváló, zöldségek, saláták is illenek hozzá.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás