..
      Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

szedres gyümölcsmártás

.

.

gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus  étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

15-15 dkg friss vagy mélyhűtött málna, eper, szeder

néhány szem friss vagy mélyhűtött gyümölcs a díszítéshez

3 dl tisztán növényi eredetű főzőkrém

2 evőkanál cukor

2 evőkanál rizsliszt

1 mokkáskanál őrölt fahéj

1 késhegynyi szerecsendió

  Elkészítése:

A főzőkrémet simára keverjük a rizsliszttel és összeforraljuk, hagyjuk kihűlni.

A gyümölcsöket turmixoljuk, a cukorral és a fűszerekkel összeforraljuk, kihűtjük.

A hideg gyümölcsszószt és a főzőkrémet összekeverjük.

Mártásos csészébe öntjük, bőven megszórjuk szederszemekkel.

Citromfű ággal díszíthetjük.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás