..
      Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 vagdalthús

.

gluténmentes  étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1/2 kg darált hús, 2 egész tojás, 1 szelet gluténmentes kenyér, 3 mokkáskanál só, 1-1 mokkáskanál őrölt kömény  és fehérbors, 2 kávéskanál őrölt pirospaprika,   6 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa, , 1/2 l. olaj

(Aki nem allergiás a hagymára, reszeljen bele 1-2 gerezd fokhagymát is.)

Elkészítése:

A húst és a hozzávalókat összedolgozzuk. A kenyér belsejét elmorzsolva tesszük a húshoz, a héját nem használjuk fel. 3 evőkanál zsemlemorzsát félreteszünk.

A masszából korongokat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és bő forró olajban pirosra sütjük. Jól lecsurgatva először papírtörlőre tesszük. Sültburgonyával, salátával tálaljuk.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

 

G: gluténmentes

L: laktózmentes

Tf: tejfehérje mentes

To: tojásmentes

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás