Hozzávalók
négy személyre:
2 db dupla filézett
csirkemell
25 dkg sárgarépa
25 dkg gomba
5 dkg cukrozott vörös
áfonya
5 dkg mandulapehely
2 evőkanál extraszűz
olívaolaj
1/2
mokkáskanál bourbon vanília
1 mokkáskanál füstízű só
1/2 mokkáskanál tormapor
1/2 mokkáskanál mangópor
1 mokkáskanál só
1 késhegynyi őrölt
fehérbors
Elkészítése:
A répát és a gombát
megmossuk, megtisztítjuk,
négyfelé vágjuk.
Egy fél evőkanál
olívaolajjal kikenünk egy hosszúkás tortaformát.
A répát, a gombát és a
mandulát rétegesen a tortaformába rakjuk, a rétegeket megszórjuk
a füstízű sóval. Az utolsó réteg mandula legyen, amelyet
lelocsolunk fél evőkanál olívaolajjal.
Közepes hőmérsékleten
negyven percen át sütjük, ezalatt a hús is elkészül.
A csirkemelleket
megtisztítjuk és keresztben kettévágjuk.
Sózzuk,
serpenyőben olívaolajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk a
szeleteket.
A hőmérsékletet
takarékra állítjuk, a hús mellé dobjuk az áfonyát.
Rászórjuk a tormaport, a
vaníliát és a mangóport, megforgatjuk, és felöntjük 2 dl vízzel.
Időnként megkeverve húsz
percen át puhítjuk az ételt.
Amikor elkészült, a
csirkére halmozzuk az áfonyát, és az elkészült körettel tálaljuk.
|