..
      Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

   vaníliás áfonyás csirkemell

.

gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes  étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

 Hozzávalók négy személyre:

2 db dupla filézett csirkemell

25 dkg sárgarépa

25 dkg gomba

5 dkg cukrozott vörös áfonya

5 dkg mandulapehely

2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1/2 mokkáskanál bourbon vanília

1 mokkáskanál füstízű só

1/2 mokkáskanál tormapor

1/2 mokkáskanál mangópor

1 mokkáskanál só

1 késhegynyi őrölt fehérbors

 Elkészítése:

 A répát és a gombát megmossuk, megtisztítjuk,

négyfelé vágjuk.

Egy fél evőkanál olívaolajjal kikenünk egy hosszúkás tortaformát.

A répát, a gombát és a mandulát rétegesen a tortaformába rakjuk, a rétegeket megszórjuk a füstízű sóval. Az utolsó réteg mandula legyen, amelyet lelocsolunk fél evőkanál olívaolajjal.

Közepes hőmérsékleten negyven percen át sütjük, ezalatt a hús is elkészül.

A csirkemelleket megtisztítjuk és keresztben kettévágjuk.

Sózzuk,  serpenyőben olívaolajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk a szeleteket.

A hőmérsékletet takarékra állítjuk, a hús mellé dobjuk az áfonyát.

Rászórjuk a tormaport, a vaníliát és a mangóport, megforgatjuk, és felöntjük 2 dl vízzel.

Időnként megkeverve húsz percen át puhítjuk az ételt.

Amikor elkészült, a csirkére halmozzuk az áfonyát, és az elkészült körettel tálaljuk.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás