..
     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

   zöldbabfőzelék

.

gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes , tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

50 dkg zöldbab

3 szál sárgarépa

3 szál petrezselyemgyökér

4 dl rizstej

2 evőkanál rizsliszt

1 mokkáskanál apróra vágott majoránna

fél mokkáskanál tárkony

1 mokkáskanál őrölt köménymag

egy mokkáskanál csípős paprika

egy mokkáskanál csemege paprika

egy teáskanál só

Elkészítése:

A zöldbabot, a répát és petrezselyemgyökeret megtisztítjuk. A répát és a petrezselymet karikákra, a zöldbabot hosszúkás szeletekre vágjuk,  majd másfél liter vízben feltesszünk főni.

Sózzuk, és meghintjük köménymaggal. Puhára főzzük.

Miután a zöldségek megfőttek, 4 dl rizstejjel, 2 púpozott evőkanál rizsliszttel és a csemegepaprikával habarást készítünk, majd a főzelékhez keverjük.

Hozzáadjuk a majoránnát és a tárkonyt, majd néhány percig forraljuk.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás