Hozzávalók négy
személyre:
50 dkg zöldbab
3 szál sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
4 dl rizstej
2 evőkanál rizsliszt
1 mokkáskanál apróra vágott majoránna
fél mokkáskanál tárkony
1 mokkáskanál őrölt köménymag
egy mokkáskanál csípős paprika
egy mokkáskanál csemege paprika
egy teáskanál só
Elkészítése:
A
zöldbabot, a répát és petrezselyemgyökeret megtisztítjuk. A répát
és a petrezselymet karikákra, a zöldbabot hosszúkás szeletekre
vágjuk, majd másfél liter vízben feltesszünk főni.
Sózzuk,
és meghintjük köménymaggal. Puhára főzzük.
Miután a
zöldségek megfőttek, 4 dl rizstejjel, 2 púpozott evőkanál
rizsliszttel és a csemegepaprikával habarást készítünk, majd a
főzelékhez keverjük.
Hozzáadjuk a majoránnát és a tárkonyt, majd néhány percig
forraljuk. |