..
    Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

   zöldségekkel töltött karalábé

.

gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes , tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

Ez az ételünk vöröshagymával készült!

4 db karalábé, egy kis szál répa, 1 paradicsom, 10 dkg zöldborsó, 1 szál petrezselyemgyökér, kevés vöröshagyma, 1 teáskanál só, 2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A karalábét kivájjuk, és a kivájt golyókat és a karalábét is sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amíg kihűl, az olaj felén megpirítjuk a sózott vöröshagymát, apróra vágott répát, petrezselyemgyökeret, zöldborsót és a karalábégolyókat.  Ez lesz a töltelék. Amikor elkészült, összetörjük vagy átpasszírozzuk. Megtöltjük vele a karalábékat, majd olajjal kikent tepsiben vagy jénai tálban közepes hőmérsékleten megsütjük. Körülbelül 20-25 perc alatt sül át.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás