..
      Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

   zöldségpörkölt

.

gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes , tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1/2 kg vegyes, tisztított zöldség

1 db érett paradicsom

1 db tv  paprika

10 dkg rizs

2 kávéskanál őrölt pirospaprika

1 kávéskanál só

1 mokkáskanál törött fehérbors

1 mokkáskanál őrölt köménymag

2 késhegynyi sáfrány vagy kurkuma

2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A rizst megfőzzük a sóval és a sárfánnyal.

A paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk és felszeleteljük, az olajon sóval pár percig pirítjuk.

Rászórjuk a pirospaprikát, hozzákeverjük a zöldségeket, a fűszereket és együtt tovább pároljuk.

Kevés vizet öntünk alá, amit addig pótolunk, amíg a zöldségek megpuhulnak.

A rizst leszűrjük, a zöldségpörkölt mellé tálaljuk.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás